top of page

Wie zal Gods zegel ontvangen?

En ik zag een andere engel opkomen van waar de zon opgaat, met het zegel van de levende God. En hij riep met luide stem tegen de vier engelen aan wie het gegeven was de aarde en de zee schade toe te brengen, en zei: Breng geen schade toe aan de aarde, en ook niet aan de zee en de bomen, totdat wij de dienaren van onze God aan hun voorhoofd verzegeld hebben. Openbaring 7:2, 3.

Het zegel van de levende God zal alleen worden geplaatst op degenen die qua karakter een gelijkenis vertonen met Christus.


Zoals wax de indruk van het zegel krijgt, zo moet de ziel de indruk van de Geest van God nemen en het beeld van Christus behouden.


Het is gehoorzaamheid aan de principes van de geboden van God, die het karakter naar de goddelijke gelijkenis vormt.


Het zegel van Gods wet staat in het vierde gebod. Dit alleen, van alle tien, brengt zowel de naam als de titel van de wetgever in beeld. Het verklaart dat Hij de Schepper van de hemelen en de aarde is, en toont dus Zijn aanspraak op eerbied en aanbidding boven alle anderen. Afgezien van dit voorschrift, staat er niets in de Decaloog om aan te tonen door wiens autoriteit de wet wordt gegeven.

De Israëlieten plaatsten boven hun deuren een handtekening van bloed, om te laten zien dat ze Gods eigendom waren. Dus de kinderen van God in dit tijdperk zullen de handtekening dragen die God heeft aangesteld. Ze zullen zichzelf in harmonie brengen met Gods heilige wet. Op elk persoon van Gods volk wordt een merkteken aangebracht, net zoals waar een merkteken boven de deuren van de Hebreeuwse woningen werd geplaatst, om het volk te behoeden voor de algemene ondergang. God verklaart: "Ik heb hun mijn sabbatten gegeven om een ​​teken tussen mij en hen te zijn, opdat zij zouden weten dat Ik de Heer ben die hen heilig." Ezechiël 20:12.

Zodra het volk van God op hun voorhoofd is verzegeld - het is geen zegel of merkteken dat kan worden gezien, maar een vestiging in de waarheid, zowel intellectueel als spiritueel, zodat ze niet kunnen worden bewogen - Wanneer Gods volk is verzegeld en voorbereid op de schudding, zal het komen. Het is inderdaad al begonnen; de oordelen van God zijn nu op het land, ... zodat we mogen weten wat er gaat komen.



Uit het boek Our Father Cares van Ellen G. White


180 weergaven0 opmerkingen
bottom of page