top of page

WATER - 8 stappen tot gezondheid


Water is een allesreiniger, zowel binnen als buiten het lichaam. Het is een overvloedig en effectief middel om vuil, ziektekiemen en bacteriën weg te spoelen. Al onze weefsels, vitale vloeistoffen en afscheidingen bevatten een groot percentage water. Water is van groot belang voor het behoud van de gezondheid. Het is het basisonderdeel van alle bestaande dingen.


Het lichaam heeft constant water nodig. Omdat het lichaam water verliest door ademhalen, zweten, plassen, spijsvertering en ontlasting, is het erg belangrijk om gehydrateerd te blijven door te zorgen voor voldoende wateropname en voedsel te eten dat water bevat. Voedingsmiddelen die de meeste hoeveelheid water bevatten, zijn voornamelijk groenten en fruit.


Het meeste van dit water wordt in het lichaam zelf gerecycled. Het moet echter een vervanging hebben van minstens zes tot acht glazen water per dag. Het reinigen van afvalmateriaal is een dagelijkse taak voor het lichaam, niet alleen van de eigen afvalstoffen, maar ook van het constante bombardement van ziektekiemen en virussen, en in de huidige samenleving van chemicaliën en drugs. Als het lichaam niet grondig wordt gereinigd, wordt het gedwongen af te breken. “Water is de best mogelijke vloeistof om de weefsels te reinigen…. Drink wat, een tijdje voor of na een maaltijd.”- Ellen G. White, Healthful Living, p. 226


Een glas water fungeert als een bad voor het spijsverteringsstelsel en reinigt en verfrist het. Als we de waterstroom naar de verborgen plekken van ons lichaam zouden kunnen volgen, zouden we zien dat het de gifstoffen in het bloed wegspoelt die door de nieren circuleren. De nieren moeten harder werken als er niet voldoende water aan het lichaam wordt geleverd. Zorg er bij het verzorgen van zieken voor dat u uw patiënt veel frisse lucht, water en zonlicht krijgt.


WATER WERKT ALLEEN

Andere dranken kunnen niet zuiveren zoals water. Frisdrank en koffie kunnen de binnenkant van je lichaam net zo min reinigen als de buitenkant. Alle chemische processen waarmee het lichaam werkt, hebben voldoende water nodig om het lichaam optimaal te laten functioneren. Als er geen water beschikbaar is, lijdt het lichaam daardoor en kan het zijn werk niet goed doen.


Een gebrek aan water droogt de weefsels en cellen van het lichaam uit. Het zorgt ervoor dat het bloed dikker wordt, waardoor het risico op een beroerte en hartaandoeningen toeneemt. Uitdroging kan hypoglykemie nabootsen, wat hoofdpijn, vermoeidheid en flauwvallen veroorzaakt.


Zuiver water is de beste manier om de vloeistof die je nodig hebt te vervangen. Veel met suiker beladen dranken resulteren in feite in een verlies van water uit het systeem, omdat het meer water nodig heeft om de suiker in een drank te metaboliseren dan de drank zelf biedt. Cafeïne en alcohol zijn beide diuretica waardoor het lichaam water verliest. Je hebt een extra glas water nodig voor elke suikerrijke, cafeïnehoudende of alcoholische drank die je drinkt.


Het is erg belangrijk om te weten dat drinkwater bij maaltijden het maagsap verdunt en het spijsverteringsproces vertraagt. De beste tijd om water te drinken is tussen de maaltijden door.


Water is een opmerkelijk hulpmiddel bij de behandeling van ziekten. Als je ziek bent, drink dan veel water. Dit vervangt alle vocht die verloren is gegaan tijdens koorts en zorgt ervoor dat elk deel van je lichaam goed zal functioneren.


WATER ALS EEN GENEZER

De huid is het grootste uitscheidingsorgaan van het lichaam en door lichaamsbeweging en voldoende wateropname transpireert / zweet het lichaam, waardoor gifstoffen uit het lichaam vrijkomen. Als er niet voldoende water wordt ingenomen, kan het lichaam zijn werk niet goed doen door gifstoffen via de huid af te geven. Velen worden ziek door verhoogde toxiciteit van het bloed omdat de poriën verstopt zijn en de gifstoffen niet via de huid kunnen afgeven.


Bij gezondheid en genezing moeten we de taak van genezing niet van het lichaam afnemen, maar moeten we het helpen. Op deze manier kunnen we, als we ziek zijn (uitgedroogd en niet in staat om zweet te produceren) het lichaam helpen bij het vrijmaken van gifstoffen door het nemen van hete baden. Geen douche, maar hete baden, zittend in het bad, ondergedompeld in water tot aan de nek. Wanneer we hete baden nemen, helpen we het lichaam door de lichaamstemperatuur te verhogen, waardoor het begint te transpireren, waardoor de poriën kunnen openen en gifstoffen kunnen vrijkomen.


De externe toepassing van water is een van de gemakkelijkste manieren om de bloedcirculatie te reguleren. Een koud of koel bad is een uitstekend tonicum. Warme baden openen de poriën en helpen zo bij het verwijderen van onzuiverheden. Zowel warm als neutrale baden kalmeren de zenuwen en maken de bloedsomloop gelijk. "- The Ministry of Healing, p237.1


"Het bad is een kalmerende werking op de zenuwen. Het bevordert de algemene transpiratie, versnelt de bloedsomloop, verhelpt obstructies in het systeem en werkt gunstig voor de nieren en urinewegen. Baden helpt de darmen, maag en lever, geeft energie en nieuw leven aan elk. Het bevordert ook de spijsvertering, en in plaats van dat het systeem wordt verzwakt, wordt het versterkt. In plaats van de kans op kou te vergroten, versterkt een goed genomen bad, tegen kou, omdat de bloedsomloop wordt verbeterd, en de baarmoederorganen, die zijn min of meer overbelast, worden verlicht, want het bloed wordt naar de oppervlakte gebracht en er wordt een gemakkelijkere en regelmatiger bloedstroom door alle bloedvaten verkregen. " - Testimonies for the Church, vol. 3, pp. 70, 71 (1871).


DOOP

Omdat ons lichaam wordt gereinigd door de afgifte van gifstoffen door de huid door inname van water. Ons spirituele leven zal dus worden vergroot zodra we het levende water van Christus in ons opnemen en hem volgen in de doop, volledig ondergedompeld in water, ons reinigend van de giftigheid van zonde.


“maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven.” - Johannes 4:14

“En nu, waarom aarzelt u? Sta op, laat u dopen en uw zonden afwassen onder aanroeping van de Naam van de Heere.” - Handelingen 22:16

423 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page