top of page

VERTROUWEN IN GOD

8 stappen tot gezondheid



God heeft goede plannen met ons, en dat geldt ook voor onze gezondheid. Vertrouw je Hem met je geest en je lichaam?

Als laatste stap in de 8 gezondheidswetten, NEWSTART, dient Vertrouwen in God niet als degene met het minste belang, eerder degene die onderaan nodig is om te dienen als de basis die de effectiviteit ondersteunt van alle andere gezondheidswetten. Zonder een fundament dat stevig geworteld is in geloof en vertrouwen in God, zullen alle menselijke pogingen tot leven en gezondheid uiteindelijk resulteren in totale mislukking en wanhoop.

"Jezus zei tegen hem: Als u kunt geloven, zijn alle dingen mogelijk voor wie gelooft." Marcus 9:23. Ons enige werk is om onze wil aan de kant van God te hebben en hij heeft beloofd dat "... hij die een goed werk in u is begonnen, het zal volbrengen tot de dag van Jezus Christus ..." Filippenzen 1: 6. Geloof is eenvoudig in zijn werking en krachtig in zijn resultaten. Veel belijdende christenen, die kennis hebben van het Heilige Woord en de waarheid ervan geloven, schieten tekort in het kinderlijke vertrouwen dat essentieel is voor de religie van Jezus. "Geloof is een machtigere overwinnaar dan de dood. Als de zieken ertoe kunnen worden gebracht hun ogen in geloof op de Machtige Genezer te richten, zullen we prachtige resultaten zien. Het zal leven brengen aan het lichaam en aan de ziel." - The Ministry of Healing, pagina 62


Een gebrek aan geloof leidt tot twijfel, angst, ongerustheid, depressie, schaamte en stress. Al deze gevoelens leiden tot een afbraak van het lichaamssysteem. Het is onmogelijk voor een goede gezondheid om voorspoed te hebben in een lichaam dat zich in een depressieve, ongelukkige toestand bevindt. De Bijbel bevestigt dit in Spreuken 17:22: "Een vrolijk hart doet goed als een medicijn, maar een gebroken geest droogt de beenderen." Ja, nogmaals, zo simpel! Er is geen complexe wetenschap bij betrokken.

"Dankbaarheid, vreugde, welwillendheid, vertrouwen in Gods liefde en zorg - dit zijn de grootste garanties voor de gezondheid." My Life Today, p151.

"Echt geloof betekent dat we Christus ontvangen als onze persoonlijke Redder van zonde." (Ferrell, 2008) Voel nooit dat Christus te ver weg is, hij is altijd dichterbij dan we denken, wachtend om ons te omringen met zijn liefdevolle aanwezigheid. "Wacht niet om te voelen dat u genezen bent. Geloof het woord van de Heiland. Stel uw wil aan de kant van Christus. Wil om Hem te dienen, en door naar zijn woord te handelen, zult u kracht ontvangen om zijn morele wet van tien geboden te gehoorzamen. Wat de slechte praktijk ook mag zijn, de meesterhartstocht die zowel ziel als lichaam kan binden, Christus is in staat om te bevrijden. Alleen vanwege het geloof werd bevrijding gebracht aan de demonische man in Markus 5:1-20 en de vrouw met de bloedvloeiing in Lucas 8:40-49. Neem de tijd om deze verhalen over genezing te lezen vanwege niets anders dan geloof, eenvoudig geloof - Vertrouwen in God! Deze verhalen in de bijbel moedigen me aan en ik weet dat ze je zullen aanmoedigen!


Wie is de grote Heelmeester?

Exodus 15:26 - Hij zei: Als u aandachtig luistert naar de stem van de HEERE, uw God, en doet wat juist is in Zijn ogen, als u Zijn geboden gehoorzaamt en al Zijn verordeningen in acht neemt, dan zal Ik geen enkele van de ziekten over u brengen die Ik over Egypte gebracht heb, want Ik ben de HEERE, uw Heelmeester.


Zonder geloof is het echter onmogelijk God te behagen. Want wie tot God komt, moet geloven dat Hij is, en dat Hij beloont wie Hem zoeken. - Hebreeën 11:6


Van wie komt alle genezing?

Spreuken 3:5,8 - Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet, … Het zal een medicijn zijn voor je navel en verfrissing voor je beenderen.


Wat is Zijn verlangen voor jouw leven?

3 Johannes 1:2 Geliefde, ik wens dat het u in alles goed gaat en dat u gezond bent, zoals het uw ziel goed gaat.

Deuteronomium 7:11,15 - En daarom moet u de geboden, verordeningen en bepalingen die ik u heden gebied, in acht nemen door ze te houden. … De HEERE zal alle ziekte van u weren en geen van de verschrikkelijke kwalen van Egypte, die u hebt leren kennen, zal Hij u opleggen, maar Hij zal ze geven aan allen die u haten.


Wil Hij ons volledig herstel?

1 Thessalonicenzen 5:23 - En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk bewaard worden bij de komst van onze Heere Jezus Christus.



Creëert een gebrek aan vertrouwen een negatieve invloed?

Spreuken 17:22 - Een blij hart bevordert de genezing, maar een neerslachtige geest doet de beenderen verdorren.


Spreuken 14:30 - Een gezond hart is het leven voor het lichaam, maar afgunst is verrotting van de beenderen.


Bedenk dat zorgen, stress en depressie leiden tot verval, ziekte en dood. Het immuunsysteem wordt versterkt door op God te vertrouwen.


Het fundament van alle gezondheid is het aanvaarden van de zegeningen die de Schepper ons heeft verschaft. De belangrijkste hiervan is het voorrecht dat we hebben om onze Heiland te kiezen als onze Gids en als onze Grote Geneesheer. In feite is het goddelijke doel van onze lichamelijke genezing om ons meer geneigd te maken de geestelijke genezing te aanvaarden die Christus in ons hart verlangt te verrichten.

“Door de natuur en openbaring, door Zijn voorzienigheid en door de invloed van Zijn Heilige Geest spreekt God tot ons. Maar deze zijn niet genoeg; we moeten ook ons hart bij Hem uitstorten. Om geestelijk leven en energie te hebben, moeten we daadwerkelijke omgang hebben met onze hemelse Vader ...

“Gebed is het openen van het hart voor God als voor een vriend… Gebed brengt God niet naar ons toe, maar brengt ons naar Hem toe.

'Hij [Jezus] vond troost en vreugde in gemeenschap met zijn Vader. En als de Verlosser van de mensen, de Zoon van God, de noodzaak van gebed voelde, hoeveel te meer zouden zwakke, zondige stervelingen de noodzaak van vurig, constant gebed moeten voelen. ' Steps to Christ, p.64, 65


En laten we nooit vergeten:

Deuteronomium 7:24 - Hij zal u hun koningen in uw hand geven, en u moet hun naam van onder de hemel doen verdwijnen; niemand zal vóór u standhouden, totdat u hen weggevaagd hebt.


307 weergaven0 opmerkingen
bottom of page