top of page

VOEDING

Bijgewerkt op: 28 jun. 2020

Wat we eten is belangrijk. De meeste mensen eten dingen omdat ze die lekker vinden. En wat is daar mis mee? Moeten we de dingen die we eten niet lekker vinden?

Eten staat vaak voor goede tijden, vrienden, het huis uit of familiebijeenkomsten.

Maar moet er überhaupt over de inhoud van ons voedsel worden nagedacht - of is smaak het enige criterium? Het is een feit dat intelligent eten er toe doet. Wat we eten, heeft veel invloed op ons. Onze levensstijl en voeding dragen bij aan ziekte, en beïnvloeden ook onze stemming, ons vermogen om met stress om te gaan en ons algemeen welzijn. En smaak is niet altijd een goede indicator voor gezond eten.


10 tips voor gezond eten

 1. Eet een verscheidenheid aan fruit, granen, groenten, peulvruchten, zaden en noten.

 2. Vermijd dierlijke eiwitten.

 3. Beperk vet, suiker en zout.

 4. Eet een goed ontbijt, een matige lunch en een licht avondmaal.

 5. Eet 's avonds niet te laat.

 6. Eet niet tussen de maaltijden door - wacht vijf uur tussen de maaltijden.

 7. Eet regelmatig.

 8. Let op uw combinatie van voedsel - meng geen groenten en fruit.

 9. Vermijd verfijnde granen.

 10. Kies voedingsmiddelen die goed bloed zullen opbouwen.


Een goede gezondheid komt niet per ongeluk

De keuzes die we maken in voeding en levensstijl hebben alles te maken met hoe we ons voelen en functioneren. Er zijn gewoonten en voedingsmiddelen die leven voortbrengen, en gewoonten en voedingsmiddelen die ziekte en dood veroorzaken. Leren wat deze zijn, kan het verschil maken voor ons lichaam en onze geest.

Leven komt uit het leven. Als je een berkenboom in je tuin wilt, moet je met berken zaad zaaien. Als je wortels wilt, moet je beginnen met wortelzaden.

Evenzo, als je leven voor je lichaam wilt, moet je beginnen met het leven in het voedsel dat je in je mond stopt. Levend voedsel bouwt levende lichamen. Planten halen mineralen uit de grond en synthetiseren ze tot goed georganiseerde en complexe materialen die nuttig zijn voor mensen en dieren. Deze levende chemicaliën worden via plantaardig voedsel doorgegeven aan de lichamen van degenen die ze eten. Op dezelfde manier zijn er ook veel voedingsmiddelen die de verbetering van de gezondheid remmen. Geraffineerde oliën, suiker, zuivelproducten en bewerkte voedingsmiddelen verstoppen de machine van het lichaam.


Veel te veel mensen zijn voortijdig oud, moe of ziek door een slecht voedingspatroon. Ze lijden aan vermoeidheid, artritis, allergieën, astma, verkoudheid en tientallen andere aandoeningen of ongemakken.

Waar beginnen we?

Kennis van voeding is de eerste stap van de eindeloze achtbaan die wordt gepromoot door de onjuiste propaganda van de voedingsindustrie. Dus waar beginnen we? En wat zijn de factoren in deze veel te wensen overlatende levensstijl? Hier is een eenvoudig en gemakkelijk startpunt: voeg meer vers, rauw voedsel toe aan uw dieet.Kies zorgvuldig uw voedsel

Voedsel moet met eenvoud en variatie worden bereid, misschien slechts drie of vier gerechten bij een maaltijd, en het moet goed gaar zijn. Voedsel moet zorgvuldig worden gekozen en met intelligentie en vaardigheid worden bereid. Vermijd het gebruik van vet in voedingsmiddelen. Reuzel, boter en gehydrogeneerde plantaardige vetten kunnen als vet worden geclassificeerd. Gebruik bij het gebruik van olie spaarzaam natuurlijke oliën, zoals olijfolie, vlas of koolzaad, en bewaar deze in de koelkast.

 • Vermijd suiker. Het is niet goed voor de maag, omdat het fermentatie veroorzaakt. Melk en suiker verstoppen het systeem, irriteren de spijsverteringsorganen en tasten de hersenen aan. Suiker is, wanneer het grotendeels wordt gebruikt, schadelijker dan vlees.

 • Eet rauwkostsalades of rauw fruit voor het hoofdgerecht. Dit stimuleert en ondersteunt de spijsvertering en helpt te veel eten van gekookt voedsel te voorkomen. Fruit en groenten mogen niet bij dezelfde maaltijd worden gegeten. Eet fruit bij de ene maaltijd en groenten bij de andere.

 • Eet spaarzaam - voor kracht en niet voor dronkenschap. Het voordeel dat u uit uw voedsel haalt, hangt niet zozeer af van de hoeveelheid die wordt gegeten, maar van de juiste combinatie en grondige spijsvertering. De smaakbevrediging hangt ook niet zozeer af van de hoeveelheid ingeslikt voedsel als van de tijd dat het in de mond blijft. Te veel eten verstopt de machine en verzwakt de morele kracht om andere passies te weerstaan.

 • Eet met regelmatige tussenpozen en laat 5-6 uur tussen de maaltijden verstrijken. Eet geen hapje tussen de maaltijden door. Als je tussen de maaltijden honger hebt, drink dan een groot glas koud water. Eet niet voordat u naar bed gaat. De maag mag niet constant aan het werk zijn, maar rustperiodes hebben.

 • Neem de tijd om te eten en te genieten van maaltijden. Eet niet dwangmatig of wanneer u emotioneel van streek bent, pijn heeft of oververmoeid bent.

 • Eet een stevig ontbijt. 's Morgens, na een goede nachtrust, is de maag veel beter in staat om een ​​stevige maaltijd te verteren dan bij andere maaltijden van de dag. Het eten van een beetje of geen ontbijt en een zwaar avondmaal kan bevorderlijk zijn voor het opdoen van ongewenste kilo’s.

 • Twee maaltijden per dag zijn beter dan drie; maar als er al een derde maaltijd wordt gegeten, moet deze licht zijn en enkele uren voor het slapengaan worden gegeten. Voorbeeld: twee maaltijden - 08.00 uur en 15.00 uur of drie maaltijden - 06.00 uur, 12.00 uur en 18.00 uur.

 • In granen, fruit, groenten, noten en zaden worden alle voedingselementen gevonden om goed bloed te maken.


DENK ERAAN

Neem in het dieet een grote verscheidenheid aan groenten en fruit, donkere bladgroenten, meer rauw voedsel, volkoren granen en brood, plantaardige eiwitten van bronnen zoals droge bonen, erwten en andere peulvruchten (sojabonen, garbanzos, bruine bonen, pintos, linzen, enz.), tofu, noten, zaden en soja- of rijstmelk. Verminder de vetten, oliën, zout en suikers in de voeding en vermijd voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte, zoals eieren, kaas, boter en vlees. Alle dierlijke voeding bevat cholesterol, en dat geldt ook voor kip en vis.


Of u dus eet of drinkt of iets anders doet, doe alles tot eer van God. - 1 Korinthe 10:31


511 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page