top of page

De griep overleven

Help je lichaam in plaats van de symptomen te bestrijden.


Wat doe je als je koorts, pijn of hoest hebt? Als je net als de meeste Amerikanen bent, zul je waarschijnlijk naar een pil grijpen - iets om de koorts te verminderen, pijnverlichting te brengen of misschien zelfs een antibioticum om ziekteverwekkende bacteriën te doden.


Maar wat is ziekte nu eigenlijk?

"Ziekte is een poging van de natuur om het systeem te bevrijden van aandoeningen die het gevolg zijn van een overtreding van de gezondheidswetten. Bij ziekte dient de oorzaak te worden achterhaald. Ongezonde omstandigheden moeten worden veranderd, verkeerde gewoonten moeten worden gecorrigeerd. Dan moet de natuur worden bijgestaan in haar poging om onzuiverheden te verdrijven en de juiste voorwaarden in het systeem te herstellen." (Boek: De Weg der Gezondheid)


Koorts is erg vervelend, maar het is een essentieel hulpmiddel in de strijd van het lichaam tegen infectie. Een van de dingen die het lichaam een verhoogde lichaamstemperatuur geeft, is dat het de snelheid verhoogt waarmee de immuuncellen kunnen werken. Verhoogde lichaamstemperatuur versnelt de voortbeweging van witte bloedcellen naar ziekteverwekkende doelen, de vrijmaking van de enzymen die ze gebruiken om ziekteverwekkers te vernietigen, en maakt witte bloedcellen hongeriger om de ziekteverwekkende cellen op te eten. (citaat uit Home Remedies door Dr. Agatha Thrash). We willen ervoor zorgen dat de koorts niet te hoog is en dat het lichaam wordt ondersteund in zijn strijd tegen infecties.


Iets dat we kunnen doen om met onze fysiologie mee te werken, is het lichaam warm te houden en ons immuunsysteem te verbeteren, is door hydrotherapie te doen. Dit was een van de therapieën die de adventistische sanatoria tijdens de Spaanse griep met groot succes gebruikten.Hydrotherapie, zoals warm/koud douches, baden of met omslagen, is het gebruik van water met contrasterende temperaturen. Het contrast in watertemperatuur vernauwt en verwijdt de bloedvaten en verbetert de bloedstroom. Het helpt ook het immuunsysteem te versterken door de activiteit van de immuuncel te verhogen. IETS dat IEDEREEN kan leren doen; het mooie ervan is dat je alleen zuiver water en wat handdoeken nodig hebt.


Kracht van hydrotherapie

Om te illustreren hoe krachtig hydrotherapie kan werken voor longontsteking (de belangrijkste doodsoorzaak wanneer mensen griep krijgen), zal ik een verhaal vertellen. Een aantal jaar geleden werkte ik in de operatiekamer met een operatiekamer-assistente die ik Julie zal noemen. Ik merkte dat Julie er erg bezorgd uitzag en vroeg uit haar werk wegging om naar huis te gaan en ik ontdekte dat haar zoon al een paar weken hoge koorts had.Hij kreeg al antibiotica en ze hadden net een röntgenfoto van de borst gemaakt - haar zoon had longontsteking.


Als iemand een ernstige infectie heeft, weet je zeker dat er veel ontstekingen in het gebied zijn. Dit betekent gewoon dat het lichaam zijn werk doet om immuuncellen naar het gebied te werven om ziekten te bestrijden, maar op een gegeven moment kan de ontsteking problematisch worden, de bloedstroom belemmeren, pijn en meer ontstekingen veroorzaken en het genezingsproces verstoren. Hydrotherapie kan zeer nuttig zijn om dit om te keren, de bloedstroom naar het gebied te verbeteren en de ontsteking vrijwel onmiddellijk te verminderen.


Ik had maar een paar minuten om met Julie te praten. Dus in plaats van te proberen haar te vertellen over het werken met omslagen (zoals in de sanatoria gebeurde), vertelde ik haar over warme en koude douches. Drie minuten warm, 30 seconden koud, herhaal driemaal, eindig op koud. Julie wist niet zeker of haar tienerzoon het zou proberen, maar ze zou het hem laten weten.


Toen ik haar de volgende week zag, vertelde ze me dat haar zoon meteen de contrastdouche deed. Toen hij na het douchen in bed stapte, mompelde hij: 'Ik denk dat ik me beter voel'. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, was hij koortsvrij en bleef dat vanaf dat moment. Zoals je je kunt voorstellen, werd Julie een voorstander van hydrotherapie!


Als je bekend bent met natuurlijke remedies, weet ik dat je nog veel meer verhalen kunt vertellen van mensen met dramatische en wonderbaarlijke resultaten met natuurlijke remedies! Ik geloof dat zelfs voor dodelijke ziekten, God ons niet weerloos en zonder hoop zou achterlaten. Zoals iemand die veel weet van in kruiden, Tommie Bass zei: 'God heeft nooit iets gemaakt waarvoor hij geen remedie heeft gemaakt. De Heer heeft iets neergezet op de wereld, als we er maar op uit gaan om erop te jagen. '


Hier zijn dingen die je kan doen als je iets te verduren krijgt:

  1. Bij de eerste teken van ziekte: stop alles en RUST.

  2. Bij de eerste teken van ziekte: neem een ​​warme en koude douche. 3 min heet, 30 seconden koud, 3 rondes en eindigt met koud. Wordt daarna niet koud - draag sokken en laat je voeten de koude badkamervloer niet raken. Rust 45 minuten na het douchen.

  3. Bij de eerste teken van ziekte: plet 2 rauwe teentjes knoflook en meng met citroensap. Drink meteen op.

  4. Bij de eerste teken van ziekte: Kook water in een overdekte pan en haal dan het vuur eraf. Doe er een paar druppels oregano-olie in, open de pot op een kier en adem voorzichtig de verdampte oregano-olie en stoom in (gebruik alsjeblieft je gezond verstand!).

  5. Bij de eerste tekenen van ziekte: als er zonlicht beschikbaar is, neem dan een tuinstoel en ga in de zon zitten. Wordt niet te koud, blijf bedekt als dat nodig is en blijf warm en kijk of je iets meer van jezelf kunt laten zien, terwijl de zon je opwarmt.

  6. Een andere eenvoudige techniek voor hydrotherapie is om een ​​warm voetenbad te doen: gebruik een emmer of een bak om de voeten en enkels 20 minuten ondergedompeld te houden in warm water, terwijl je hoofd een koude doek heeft en je bovenlichaam bedekt is met een deken. Houd heet water (bijvoorbeeld uit de waterkoker) bij de hand om het water zo heet te houden als je het kunt verdragen. Wrijf je voeten met ijskoud water aan het einde van het bad, droog en doe meteen sokken aan. Rust 45 minuten.

  7. Blijf deze dingen dagelijks doen, een paar keer per dag, tussendoor rustend.

  8. Als u eenmaal hersteld bent, rust dan uit en blijf deze remedies 2-5 dagen LANGER gebruiken, nadat de symptomen zijn verdwenen, om er zeker van te zijn dat u volledig hersteld bent.


Het is natuurlijk ook belangrijk om u aan NEWSTART te houden. NEWSTART is een acroniem en elke letter staat voor een gezondheidswet dat aanwezig moet zijn om het menselijk lichaam goed te laten functioneren.


Nutrition - plantaardige voeding

Exercise - beweging; genoeg beweging of oefeningen in de buitenlucht kan veel goed doen!

Water - water; genoeg water drinken

Sunshine - zonneschijn, een andere onderschatte remedie, maar ook zo nodig en nuttig voor de griep

Temperance - matigheid; matigheid in de dingen die goed voor u zijn en onthouden van de dingen die slecht zijn

Air - frisse lucht

Rest - rust; waarbij slapen één van de meeste krachtige remedie is

Trust in God - Vertrouwen in God


Terwijl we nieuws over het virus blijven horen, wil ik u nogmaals wijzen op Degene die u heeft geschapen en u hier met een doel op aarde heeft gezet. We zullen allemaal in de verleiding komen om bang te zijn, maar in plaats van toe te geven aan paniek en angst, moet je je op Hem concentreren. Er is niets te vrezen als je de liefde van God kent, want "volmaakte liefde verdrijft angst". (1 Johannes 4:18)

Onthoud dat dit gezondheidsvoorlichting is en geen medisch advies. Volg het advies van gezondheidsorganisaties op het gebied van hygiëne, vermijd onnodige bijeenkomsten / reizen, doe er alles aan om uw immuunsysteem op te bouwen en, nog belangrijker, het geloof te behouden!Artikel door Joyce Choe

Vertaald van Engels naar Nederlands

Link: https://www.drjoycechoe.com/blog/flu-part-2

268 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page