top of page

Corona virus 🦠 & Kellogg's natuurlijke behandelingen

Coronavirus is op dit moment het thema waar iedereen het over heeft. Is het maar een “griepje”? Of is het toch erger dan dat het lijkt? Je hoort verschillende verhalen uit verschillende hoeken.


Weet u nog de Spaanse griep in 1918? Veel mensen waren ook geïnfecteerd met een dodelijke griep en waarbij ze zeggen dat tenminste 20 miljoen mensen zijn dood gegaan. Eleanora I. McBean, (Ph.D., N.D.) verteld ons dat toentertijd de geneesmiddel georiënteerde artsen en ziekenhuizen “33% van hun griepgevallen verloren”, en de niet-medische ziekenhuizen zoals Battle Creek, Kellogg en MacFadden’s Health Restorium bijna 100% genezingen hadden”.


De meeste mensen weten dat medicijnen niet de beste oplossing is voor een ziek lichaam. Weet u hoe ze de bijna die 100% herstelpercentage bereikten in Battle Creek, onder leiding van Dr. John Harvey Kellogg? Ze deden verschillende natuurlijke behandelingen, zoals verschillende vormen van waterbehandelingen, baden, klysma's, vasten en bepaalde andere eenvoudige genezingsmethoden, gevolgd door zorgvuldig uitgewerkte diëten van natuurlijke voedingsmiddelen.


J.H. Kellogg schreef in 1918 over de behandeling die werd gehandhaafd tijdens de Spaanse griep:


Aan het begin van de ziekte moeten de darmen grondig geleegd worden door een klysma met 1 tot 1,4 liter water. Het klysma moet zo vaak mogelijk gedaan worden, tot dat de darmen goed zijn geleegd en daarna twee keer per dag tijdens een ziekte.


Water of fruitsappen moeten dagelijks genomen worden van rond de 3 - 4 liter, om de eliminatie door de huid en de nieren te bevorderen. Een glas water of fruitsap elk half uur wanneer de de patiënt wakker is, is een goede regel om te volgen.


Een kort heet bad en hete deken pakking (hot blanket pack) zijn efficiënt om kort tegen te gaan of om pijn te verlichten in de rug of de benen. Omslagen moeten worden toegepast op de borst twee keer per dag.


Hoofdpijn kan worden bestreden door een koude kompres op het hoofd.


Als de koorts hoger wordt, een cold pack kan worden gebruikt om de temperatuur te verlagen, Het moet direct toegepast worden na een korte hete deken pack.


Bij een hete deken pakking pak je de patiënt in een deken die uitgewrongen is van water zo heet de patiënt het kan verdragen. Een droge wollen deken moet toegepast worden buiten de natte deken. De duur van de verpakking zou rond de 12 tot 15 minuten moeten zijn. Zorg ervoor dat het hoofd en het gezicht van de patiënt cool gehouden word en houd een ijspack over het hart als de pols versneld is. Wanneer de temperatuur hoog is, dan zou de duur kort moeten zijn, zo rond de 4-5 minuten.


De patiënt moet in bed blijven voor een aantal dagen totdat de koorts verlaagd.” (Spanish influenza treatment, 1918)


Vermijden van ziekte

Om een virus te vermijden zijn er 2 dingen essentieel: eerst, voorkom de infectie en tweede, blijf fit in uw lichaam en geest. Zorg voor voldoende beweging, frisse lucht en zonlicht. Gezonde plantaardige voeding is belangrijk, waarbij het van belang is om regelmaat te hebben in de maaltijden en niet meer dan 3 maaltijden per dag te nuttigen. Eet niet tussendoor en heb matigheid in alles wat gezond is en gebruik de dingen niet die schadelijk voor u zijn. Zorg voor genoeg slaap en rust. Door deze punten te volgen blijft uw lichaam beter in staat om de infectie te bestrijden.


Goede verzorging, een licht plantaardig dieet, warme baden, klysma's voor het reinigen van de darmen, en een rustig verblijf in een goed geventileerde ruimte, is de essentie voor behandeling. Drink genoeg water en neem dagelijks een heet bad. Bij zo’n behandeling is er een kleine kans op complicaties. Kracht zal je langzaam aan weer terug krijgen


Nadat u weer beter bent, is het belangrijk om verdere ziektes te voorkomen, zoals een longontsteking. Zorg er voor dat u niet te snel weer aan het werk gaat, maar voldoende rust. Zorg ervoor dat u altijd warm bent aangekleed. Zorg voor genoeg frisse lucht in uw slaap kamer. Zorg voor een goed dieet, met name een plantaardig dieet met veel groentes, fruit, volkoren brood etc. Zorg voor voldoende slaap, voor beweging in de frisse lucht. En tenslotte, wees opgewekt, vertrouw of God en maakt u geen zorgen over de toekomst.


Kijk via deze link naar een demonstratie hoe deze kompressen gegeven kunnen worden. (https://youtu.be/a_ouNghkwrs)

526 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page