top of page

SAVE THE DATE: COMING OUT MINISTRIESDe Bijbel, de Kerk en Seksualiteit

8 oktober – 14 oktober, Winschoten


In de week van 8 tot en met 14 oktober komen Michael Carducci en Danielle Harrison van Coming Out Ministries naar Nederland. Zij zullen in een serie presentaties hun ervaringen delen in de tijd toen zij als homoseksueel worstelden met hun identiteit. Michael Carducci en Danielle Harrison zijn het levende bewijs dat God levens kan veranderen wanneer we Hem roepen, Hem uitnodigen, onze wil volledig onderwerpen en in Hem blijven. Er is geen grotere vreugde te ervaren in ons leven dan dat wat ons bevrijd heeft van de ketenen van homoseksualiteit.


Het programma:

Ma 8 okt 19.15 – Danielle: Hoofdsieraad in plaats van as

Di 9 okt  19.15 – Michael: Hoe word ik een man?

Wo 10 okt 19.15 – Danielle: Gereinigd en beschermd

Do 11 okt 19.15 – Michael: Ik wil eruit

Vrij 12 okt 19.15 – Danielle: Geestelijke overdenkingen

Za 13 okt:

10 uur – Danielle en Michael: De verloren Vader*

13:30 uur – Danielle: Het kruis delen

15:30 uur – Michael: Waarom wachten?

Zo 14 okt:

10:30 uur – Danielle: Jij bent van Mij

12:30 uur – Michael: Transformatie

14:30 uur – Danielle en Michael: Seks in de media


Adres: J.A. Koningstraat 28d, 9672 AD Winschoten

*Alleen deze eerste lezing op zaterdagmorgen: Azaleastraat 16a, Winschoten    

Engels gesproken, Nederlandse vertaling

Voor verdere informatie: info@lightchanneltv.org
Meer informatie over Coming Out Ministries

“‘Coming Out’ Ministries is een ministry met mannen en vrouwen die lange tijd worstelden met de aantrekking van hetzelfde geslacht. Die strijd hebben ze voornamelijk ervaren binnen het christendom toen ze de broodnodige dialoog en Bijbelse raad ontbraken. Maar God geeft nooit op. De kracht van gebeden van geliefden liet God toe in te grijpen in hun leven. Hun keuze van vandaag is om voor Hem te leven als een gevolg van Zijn blijvende liefde. Dit in plaats van te leven naar hun “gevoelens”. De voortdurende veranderingen in hun leven zijn niet het resultaat van een specifieke therapie, maar een resultaat van een innige relatie met Jezus, en door een dagelijks onderwerpen aan Zijn wonderbaarlijke, herscheppende kracht.


“Het doel van Coming Out ministries is om een onstuitbare beweging te ontsteken  die alle mannen en vrouwen herstellen naar het beeld van hun Schepper.

 

Michael Carducci

Hallo, mijn naam is Michael Carducci. Ik leefde meer dan twintig jaar als ‘homo’. Ik was aangetrokken tot hetzelfde geslacht vanaf mijn zesde jaar. Ik bad voor de juiste gevoelens en aantrekking, en ik bad ook om te sterven. Er was niemand waarmee ik kon praten. Uiteindelijk keerde ik God de rug toe en gooide de deuren van de homocultuur wijd open. Ik heb mijn leven geleefd zonder enige controle. Spreuken 27: 7 zegt dat de volle ziel een hekel heeft aan de honingraat; maar voor de hongerige ziel is elk bitter iets zoet.

Desondanks bleven mijn zussen volhardend voor mij bidden. Jezus achtervolgde mij en ik opende mijn hart voor Zijn tedere, liefdevolle roeping. Hij aanvaardde me en beloofde met me mee te gaan op deze reis. Joël 2:25 belooft ons dat Jezus de jaren zal herstellen die de sprinkhaan heeft gegeten. Vandaag leef ik om te delen wat mogelijk is door Jezus.Danielle Harrison

Ik begon seksueel te experimenteren met hetzelfde geslacht toen ik pas zeven was. Dit opende de deur voor andere seksuele zonden in mijn vroege tienerjaren, en ik ‘kwam uit’ als biseksueel op de leeftijd van 15. Tegen de tijd dat ik 21 was, bevond ik mezelf in een zeer donkere, enge plaats; fysiek, mentaal en spiritueel. Ik begon wat veranderingen in het leven aan te brengen, inclusief een zoektocht naar kennis, en ontwikkelde een zeer abstract spiritueel perspectief. Maar ik heb nooit de rust en tevredenheid gevonden waarnaar ik op zoek was.

Rond de leeftijd van 24, redeneerde ik dat ik lesbisch moest zijn omdat het “biseksuele” ding niet werkte. Op het ogenblik dat ik het het minst had verwacht, nam de Heer me in bescherming zodat ik stil kon zijn en leerde ik dat HIJ God is. Hij begon mijn verwarring over het leven, spiritualiteit en seksualiteit te verlichten. Hij veranderde mij van binnenuit, voedde mij op als een nieuw schepsel in Hem en riep mij in een werk van het delen van de waarheden van Filippenzen 1: 6!Levende bewijs dat God levens verandert

Michael Carducci en Danielle Harrison zijn het levende bewijs dat God levens kan veranderen wanneer we Hem roepen, Hem uitnodigen, onze wil volledig onderwerpen en in Hem blijven. Er is geen grotere vreugde te ervaren in ons leven dan dat wat ons bevrijd heeft van de ketenen van homoseksualiteit.

We verheffen Jezus in onze bediening; ‘Coming Out’ Ministries. God riep ons uit de duisternis naar het licht en het is vanwege deze gezegende ervaring dat we ‘uitgaan’. We zijn verenigd in ons geloof dat we een nieuwe schepping zijn ‘in Jezus’. (2 Korinthiërs 5:17) Elke aanspraak anders dan een die God verheerlijkt, schiet tekort voor zijn voorgenomen plan voor ons.


Een homoseksuele christen, een homoseksuele adventist of een homoseksueel georiënteerde christen, legt de nadruk op zichzelf en op de verleiding. Het lijkt alsof homoseksualiteit een handicap is, of iets dat men moet ontkennen. Het aanpakken van seksuele zonden is een uitdaging voor alle christelijke religies. Onwetendheid heeft geresulteerd in stilte. Vanwege het gebrek aan kennis, is er angst en scepsis geweest over de hand uitreiken naar mensen die aangetrokken zijn tot hetzelfde geslacht. Maar stilte is geen optie wanneer Satan elke dag vaart wint door degenen te bedriegen die volgens gevoelens leven in plaats van elk woord dat uit de mond van God komt.


Als God hun levens kan veranderen, zou Hij u dan niet kunnen verlossen?

 

Onderwerpen die aan bod zullen komen:

 • Sieraad in plaats van as (Jesaja 61:1-3) Door middel van een persoonlijke getuigenis, streeft Danielle ernaar om essentiële waarheden over de impact van een seksuele zuiverheid te delen. Deze voordracht geeft sommige invloeden weer die haar beeld op seksualiteit gevormd hebben en uiteindelijk ook haar beeld van God. Zelfs wanneer ze de liefde zocht op verkeerde plaatsen, liet de Gever van ware liefde haar niet los. Haar verhaal is een bewijs van de zuiverende kracht van Jezus Christus, de bron van alle overwinning.

 • Gereinigd en Beschermd Door het gebruik van hedendaagse lessen die Danielle leerde uit de natuur en door ervaring, streeft ze ernaar het concept “wandelen met Jezus” tastbaarder te maken. Door te focussen op het feit dat de strijd in het hoofd begint, legt ze uit hoe men de verleidingen van de vijand kan overwinnen en hoe men kan leren om meer te vertrouwen op de beloftes van God.

 • Geestelijke Overdenkingen Heeft u zich ooit afgevraagd of seksualiteit een rol speelt in uw spiritueel leven? Het is Gods wens dat we vertrouwd raken met het concept van ware goddelijke seksualiteit. In deze voordracht zullen we enkele gevolgen bespreken van algemene seksuele zonden maar ook de zegeningen die seksualiteit met zich kan meedragen wanneer we deze intieme relatie aangaan zoals God ze voorbestemd heeft.

 • Sex in de Media We leven vandaag in een media wereld waar “seks verkoopt”. Vele mensen vinden hun identiteit terug en dit via hun seksualiteit. Maar wat is nu eigenlijk de precieze bijdrage van de media geweest in het verval van moraliteit en de wereldwijde acceptatie van seksuele zonde? In deze voordracht zullen we de link tussen media en seksualiteit bespreken en geven we de kans aan deze industrie om voor zichzelf te spreken.

 • Verbonden met het kruis Er zullen sommige mensen in deze wereld zijn die wij maar al te vlug bestempelen als “onbereikbaar”. Maar de waarheid is dat er al te vaak een harde buitenkant is gemaakt als een schild … of als een noodkreet. Dus hoe kan een goedbedoelde Christen nu de hand reiken naar diegenen die gewond zijn rondom hem? Hoe kunnen we individuen van de LGBTQ beweging helpen? In deze voordracht kijken we naar enkele waardevolle tips omtrent dit onderwerp.

 • Spelden en naalden van zonde Sommige gelovigen denken dat het geen probleem is om een tattoo te laten zetten zolang deze maar christelijk geïnspireerd is. Maar velen zouden verbaasd zijn als men de herkomst kent van tattoos. Deze voordracht neemt een diepere kijk in de geschiedenis van moderne kunst, een licht werpend op het feit dat tattoos gelijken op zonde. Is er een manier om zelfs de diepste zonde weg te wassen? Deze unieke hedendaags les leert ons dat het antwoord JA is.

 • “Jij bent van Mij” Het is hoogstwaarschijnlijk dat geen enkele Christen snel in een positieve zin zou antwoorden wanneer men zou vragen of God lijkt op een slavendrijver. Maar bestaat de mogelijkheid niet dat sommigen van ons God dienen uit angst en verplichting in plaats van liefde? Door gebruik te maken van het verhaal van een klein weesmeisje maken we de sprong naar hoe we onze Heer echt zouden moeten zien: Abba, Vader.

 • Getuigenis: Hoe word ik een man Een getuigenis van Michael Carducci en de transformerende kracht en verlossing komende van Jezus Christus die ons bevrijdt van seksuele zonde en verslavingen.

 • “De verloren vader” Kijkend naar het verloren perspectief van een liefhebbende vader door postmoderne relaties en hoe we het beeld van God als een liefhebbende vader kunnen herstellen.

 • “TRANS- formatie” Een voordracht over de identiteit van transgenderisme in onze cultuur en hoe we kunnen omgaan met alle soorten identiteiten in de kerk.

 • Ik wil er uit! Een voordracht over hoe men niet hervalt eens men verlossing verkreeg. We bespreken praktische hulpmiddelen en tips om verbonden te blijven met God

 • Waarom wachten Een voordracht over hoe Bijbelse seks een zegening van God kan zijn samen met het geven van een diepgaande effect in de kerk, thuis en in de gemeenschap. Ook zullen we de schade bespreken die wereldse seks aanricht, niet alleen in het leven van een Christen maar ook in het leven van een individu en in de gemeenschap.

108 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page