top of page

LEER JEZUS KENNEN

Bijgewerkt op: 8 apr. 2023


God houdt van mij

De Bijbel zegt ons: "God is Liefde!" (1 Johannes 4:8). De Heer is onze Schepper en geeft veel om ons. "Zie je hoeveel de Vader ons heeft liefgehad? Zijn liefde is zo groot dat wij Gods kinderen worden genoemd" (1 Johannes 3:1).


God wil dat je een gelukkig leven hebt. "Want Ik weet welke gedachten Ik over u heb, zegt de Heer, gedachten van vrede en niet van kwaad, om u toekomst en hoop te geven" (Jeremia 29:11).

Misschien heb je momenten in je leven gehad waarop je je afvroeg: "Is dit alles wat er is?" Misschien had je het gevoel dat er iets ontbrak en verlangde je ernaar het doel van het leven - jouw leven - te begrijpen! Sommige mensen voelen een leegte in hun hart die door niets gevuld lijkt te kunnen worden. Anderen vragen zich af: "Waar kom ik vandaan?" of "Waarom is er zoveel haat en kwaad in de wereld?".

De Bijbel vertelt ons dat er een liefdevolle en barmhartige God is, die onze wereld heeft geschapen om een zinvolle en vreugdevolle relatie met ons te hebben. Onze planeet was oorspronkelijk perfect geschapen. Er was geen dood of pijn; er werden geen tranen vergoten over verbroken relaties. Alles functioneerde harmonieus.


Mijn zonde scheidt mij van God

De zonde heeft onze band met God verbroken. "Maar uw ongerechtigheden hebben u van uw God gescheiden; en uw zonden hebben zijn aangezicht voor u verborgen, zodat hij niet hoort" (Jesaja 59:2). Iedereen heeft Gods perfecte wet van liefde overtreden. "...want allen hebben gezondigd en komen tekort aan de heerlijkheid van God" (Romeinen 3:23). Tenzij er iets gebeurt, zijn we allemaal gedoemd te sterven. "Want het loon van de zonde is de dood..." (Romeinen 6:23).

Een vijand genaamd Satan kwam naar onze wereld en verleidde het eerste paar, Adam en Eva, om een leugen te geloven. De vijand overtuigde hen ervan dat God niet aardig was. Zij kozen ervoor zich van God af te keren en Satan te geloven. Dat was een ernstige fout, want zij sloten zich af van de bron van alle licht en leven. Hun keuze bestemde onze planeet en alle mensen voor een nieuwe heerser, Satan, die uiteindelijk alle mensen zou vernietigen. Tenzij iemand tussenbeide kwam.



Jezus verbindt mij terug met God

Vanwege Gods grote liefde voor jou nam Jezus vrijwillig het loon van de zonde op Zich. Christus stierf zodat mensen eeuwig konden leven en niet hoefden te sterven. Jezus' leven zonder zonde bedekt mijn leven van zonde, zodat ik eeuwig leven-redding kan hebben.


Christus' dood werd door God aanvaard als volledige betaling voor al mijn vroegere zonden. "Want Hij heeft Hem, die geen zonde kende, voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij in Hem Gods gerechtigheid zouden worden" (2 Korintiërs 5:21).

Iemand heeft voor ons bemiddeld. Hoewel onze eerste ouders zich van God afkeerden en een leugen geloofden, voorzag de Heer in een uitweg, een plan om mensen te redden van vernietiging en eeuwige dood. Jezus Christus, de Zoon van God, koos ervoor om de straf van het afkeren van God op zich te nemen. Zonde is afkeren van Gods wet van liefde en leven en het resultaat van de zonde is de dood. Jezus, die gelijk was aan God, legde vrijwillig zijn leven af, stervend voor de zonden van de hele wereld. Hij biedt zijn volmaakte leven en offer aan voor ons zondige en gebroken leven.

Jezus biedt het geschenk van verlossing gratis aan. Het is niet iets wat we kunnen kopen, maar alleen kunnen aanvaarden. We verdienen de dood omdat we allemaal hebben gezondigd en ons van God hebben afgekeerd. Jezus geeft ons eeuwig leven. Mensen hoeven geen zinloos leven te leiden dat eindigt in hopeloosheid en dood. God wil de mensheid herstellen in een levengevende relatie en mensen een nieuw hart geven dat naar de Heer verlangt en zich naar de weg van het leven keert.


Dit gratis geschenk van verlossing kan van ons zijn, als we het maar aannemen.


Hoe aanvaard ik Jezus in mijn leven?

Wanneer ik de dood van Christus aanvaard, als een geschenk, word ik een kind van God. "Want het loon van de zonde is de dood, maar het geschenk van God is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Heer" (Romeinen 6:23).


Wat betekent Jezus' dood aan het kruis in mijn leven? "Aan allen die hem hebben aangenomen, die in zijn naam geloofden, heeft hij kracht gegeven om kinderen van God te worden" (Johannes 1:12). Als je nu Christus in je leven wilt ontvangen, volg dan deze eenvoudige stappen:

  1. Erken dat je moet sterven. "Het loon van de zonde is de dood..." (Romeinen 6:23).

  2. Besef dat je jezelf niet kunt redden. "Zonder Mij (God) kunt u niets doen" (Johannes 15:5).

  3. Heb berouw en belijd God dat je een zondaar bent. "Allen hebben gezondigd..." (Romeinen 3:23).

  4. Geloof dat Jezus stierf voor jouw zonden. "Want God had de wereld zo lief dat hij haar..." (Johannes 3:16).

  5. Geloof dat Jezus je zonde vergeeft. "Als wij onze zonden belijden, is Hij trouw en rechtvaardig om ons onze zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid" (1 Johannes 1:9).

  6. Geloof dat je eeuwig leven hebt. "Wie in Mij gelooft, heeft eeuwig leven" (Johannes 6:47).

Leef nu elke dag in geloof op uw nieuwe manier van leven. "Zoals u dan Christus Jezus, de Heer, ontvangen hebt, wandelt in Hem" (Kolossenzen 2:6).


Als iemand je een geschenk geeft, is het pas van jou als je het aanneemt. Jezus houdt je het geschenk van verlossing voor, maar hoe neem je het aan? De Bijbel vertelt ons dat we eerst moeten beseffen dat we Christus nodig hebben. Dat gebeurt als de Heilige Geest tot ons geweten spreekt en we beseffen dat onze zonden ons van God hebben gescheiden. Dan worden we ertoe gebracht ons te bekeren van onze zonden, wat betekent dat we in ons hart erkennen dat onze verkeerde keuzes op Christus zijn gelegd en Zijn leven aan het kruis hebben verwoest.


Bekeren betekent dat we zo'n afkeer hebben van onze oude manier van leven dat we ons ervan afkeren en een nieuwe weg zoeken in Jezus. We belijden onze zondigheid aan God in gebed en vertellen de Heer dat het ons heel erg spijt. Als we voor God komen, gebroken van hart vanwege onze zondige keuzes, en onze zondigheid belijden, mogen we aanspraak maken op de belofte van de Heer om ons te vergeven en ons hart rein te maken. We mogen worden hersteld in een goede relatie met God, een vriendschap die ons leven, liefde en vreugde brengt.

Je kunt weten dat je dit geschenk van verlossing hebt ontvangen als je het door geloof aanvaardt.


Nieuw leven in Christus

Als ik me bij Gods gezin voeg, hoe verandert Gods liefde dan mijn leven? "Wanneer iemand zich met Christus verenigt, is hij een nieuw wezen; het oude is weg, het nieuwe is gekomen" (2 Korintiërs 5:17). Wanneer iemand Christus aanneemt, wordt de oude zondige natuur vernietigd.


Jezus geeft de nieuwe christen een nieuw geestelijk leven. Dan haat de christen het oude zondige leven. De nieuwe christen begint vrijheid van schuld te ervaren en beseft hoe leeg zijn leven was zonder Christus. In één minuut bewijst God meer geluk dan een heel leven lang de duivel dienen. Waarom heb ik zo lang gewacht om Gods liefde te aanvaarden?


Nadat we oprecht onze zonden aan God hebben beleden en de Heer hebben gevraagd ons hart schoon te wassen, moeten we ervoor kiezen te geloven dat dit werkelijk is gebeurd. We moeten geloof hebben en zeggen: "God heeft beloofd mijn zonde weg te nemen. Ik geloof dat dat is gebeurd en ik dank Jezus nu voor het werk dat Hij in mijn hart doet." Zelfs als ons geloof in God zwak of klein is, wil de Heer dat wij ons geloof in het geschenk van de verlossing oefenen. Als we in dit nieuwe geloof wandelen, zal het elke dag sterker worden.


Zoals elke aardse relatie die sterk blijft, moeten wij onze band met God onderhouden. Dit gebeurt door het bestuderen van de Bijbel, de voornaamste manier waarop de Heer aan ons is geopenbaard. We kunnen ook met God praten in gebed en nadenken over de manier waarop Jezus ons leidt in ons leven. De ontmoeting met andere christenen en het delen met andere mensen over hoe God in ons leven werkt, houdt ons geloof in de Heer ook sterk.

Dus, als je je hart nog niet aan de Heer hebt gegeven en je voelt je klaar om die stap te zetten, mag je voor je computer of telefoon neerknielen en dit gebed vanuit je hart bidden:


"Lieve Heer, ik besef dat U van mij houdt en een relatie met mij wilt. Maar ik heb geleerd dat ik een zondaar ben en dat mijn slechte keuzes en daden tot de dood leiden. Ik belijd mijn zondigheid aan U. Kom alstublieft in mijn hart en verwijder alle zonde en vul mij met Uw liefde. Omdat Jezus Christus mijn zonden op zich nam en voor mij leed, aanvaard ik uit vrije wil Zijn aanbod van eeuwig leven. Dank U voor wat U hebt gedaan en wat U nu doet in mijn leven! Ik aanvaard Uw geschenk van verlossing! Ik bid in de naam van Jezus Christus, Amen!"



Wil je meer lezen om dichter tot Jezus te komen?

Download dit boek of bestel het in de shop.

Hoop en Geluk
.pdf
Download PDF • 6.64MB


112 weergaven0 opmerkingen
bottom of page