top of page

1. Het Veranderen van onze Levensstijl

Dr. Chris Jigau ontsnapte uit Roemenië in 1986 en belandde in Australië. Zijn vrouw, Dr. Coralia Jigau volgde hem precies een jaar later naar Australië. Ze werkten hard om een nieuw leven te beginnen in Australië, en het duurde 2 jaar om de medische certificering te behalen om weer met het beoefenen van dit vak te beginnen. Hoewel ze artsen waren en 3e generatie Adventisten, begrepen ze de grote waarde van de Bijbelse gezondheids-boodschap niet.

Toen Chris 12 jaar later werd gediagnosticeerd met prostaatkanker, waren ze allebei geschokt door het uitbreken van deze vreselijke ziekte. Hun eerste reactie was: "Wat hebben we verkeerd gedaan?" Gedurende deze tijd begonnen ze op een of andere manier te kijken en stuitten op een serie, genaamd "Life At Its Best" van Walter Veith. Zo werden ze geconfronteerd met de vraag: "Waarom wisten we dit niet?" Ze beseften al snel dat er zoveel meer was dat ze niet wisten. Nadat Chris een conventionele behandeling had gehad, beseften ze dat ze hun levensstijl moesten veranderen, omdat hun levensstijl de oorzaak van de ziekte was.

Nadat Coralia's moeder werd gediagnosticeerd met osteoporose, kon ze het normale osteoporose medicijn niet nemen vanwege ernstige maagproblemen. Er werd besloten om haar inname van alle zuivelproducten te stoppen en haar opname van bladgroenten en mineralen te verhogen. Na ongeveer 18 maanden was haar Dexa Scan-resultaat -1,8 in vergelijking met -3,6 achttien maanden eerder. Hoewel ze in dit stadium 80 jaar oud was, was het resultaat van deze scan vergeleken met dat van een gezonde jonge volwassene. Dit opende hun ogen om te gaan geloven in de Bijbelse gezondheidsboodschap.

Luister naar hun verhalen over de helende kracht van deze gezondheidsprincipes en hoe God tussenbeide kwam om Chris te helpen ontsnappen uit Roemenië.

bottom of page